Arbeidsrecht
Er is niets zo vervelend als een conflict op het werk of een (gedwongen) beëindiging van uw dienstverband. Immers, als werknemer hangt er veel af van uw baan en als werkgever hecht u belang van een goed arbeidsklimaat en continuïteit van uw bedrijf. Het is dan goed om te weten wat nu precies de rechten en plichten over en weer zijn.
Ons kantoor heeft de expertise in huis om zowel werkgever als werknemer uitgebreid te adviseren op het gebied van het arbeids- en ontslagrecht.
De mogelijkheid bestaat om uw bestaande arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden te laten doorlichten en een risico-inventarisatie te laten maken, zodat uw bestaande arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden kunnen worden aangepast aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van het arbeidsrecht. Bij een (gedwongen) ontslag is het goed te weten welke maatregelen moeten worden genomen en welke wegen u dient te bewandelen.
Mocht het einde van een arbeidsovereenkomst in zicht zijn, dan is onze insteek altijd om te proberen te zoeken naar een voor alle partijen aanvaardbare oplossing. Vaak komt een ontslagvergoeding (gouden handdruk) ter sprake. Indien een regeling in der minne niet (meer) mogelijk blijkt te zijn, kunnen wij u als uw advocaat in een gerechtelijke procedure bijstaan.
In de volgende gevallen bent u vaak gedwongen een gerechtelijke procedure op te starten of in een procedure verweer te voeren:
- ontslag op staande voet;
- een ontbindingsprocedure bij de kantonrechter;
- een ontslagprocedure bij het UWV AJD;
- een kennelijk onredelijk ontslagprocedure;
- loonvordering en/of wedertewerkstelling na een ontslag op staande voet.
Kortom, procedures met veelal grote financiële belangen en risico’s en consequenties met betrekking tot een eventuele WW-uitkering. Het is dan van belang dat u professioneel terzijde wordt gestaan.
Wenst u meer informatie? Vul dan ons contactformulier in of bel ons.